Één jaar geleden begonnen we op Heilige Boontjes festival in Harderwijk. Met een sloot Domes in de bus, vol goede moed en en een stel warme truien gingen we het avontuur aan. Greendome was geboren!

Het succes en de enthousiasme wat we daar ontvingen hadden we nooit voor mogelijk gehouden. Met een grotere glimlach hadden we daar niet kunnen staan. Hoewel onze Domes het flink moeilijk hadden in de kou en ik zal niet ontkennen dat er enkele leden aan frostbite. Ons leermomentje van de dag.

Na deze onvergetelijke start werd het tijd om Greendome verder uit te bouwen. We hebben ons gericht op de techniek, welke processen vinden zich plaats in een Dome en waarom? Hoe kunnen we deze processen verbeteren zonder het geluk van de plantjes in de weg te zitten?

We zijn begonnen met onze eigen moskwekerij en hebben ge-experimenteerd met bacterie etende insecten.

We hadden nog veel te leren en de wereld van micro-ecosystem is wonderlijk en immens. Een klein, volledig zelfstandig wereldje creëren in een afgesloten fles is een flinke uitdaging. De wisselwerking tussen micro-organismen en planten is zeer bijzonder te noemen. Elk object in onze Domes heeft zijn eigen functie ook wel de producenten, reducenten en consumenten. Iedereen heeft een taak binnen de Dome.

Binnenkort vertellen we meer over welke processen er zich binnen een Greendome plaatsvinden en hoe een Dome zichzelf in leven houdt. Ook ligt de opening van de webshop in het vizier. We kunnen niet wachten. Living the Drome!

Recent Posts
Contact Us

Vragen over onze groene vrienden? Hieronder kun je een email naar ons sturen.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search