Fijn! Met dekentjes voor de open haard terwijl de zoete geur van rooibosthee je neus binnendringt. Wham op de radio en mensen die veels te vroeg met hun kerstdecoratie onder hun arm de tuin door huppelen. Het is winter! Je moet er maar van houden.

Ook in de wereld van de planten is het tijd om een zich op te maken voor de kou. Hoewel wij de hele winter leven onder dekentjes, vinden de plantjes de kou eigenlijk wel fijn. Lang leve evolutie. Ze verlagen hun stofwisseling en de groei is er even uit. Maar wat betekent dit voor je Dome?

In de winter vinden planten het fijn om wat extra water te krijgen. Gelukkig hoeven we met onze Dome’s hier geen zorgen over te maken. De Dome is zo opgebouwd dat als de plantjes meer water behoeven, dit vrijkomt uit een waterreservoir in de bodemlagen. Dit gebeurt dus automatisch.

Waar je wel rekening mee kan houden is de temperatuur. De Dome’s doen het goed tussen de 15 en 25 graden. Zorg dus dat je de temperatuur redelijk constant houdt. Uiteraard zijn de plantjes wel wat gewend wat in de natuur wordt het ook koeler en warmer door de dag. Maar belangrijk is dat de temperatuur niet opgestookt wordt naar 30 graden en de volgende dag de kachel uitstaat. Worden ze niet zo vrolijk van.

Voor de enkel-glas-ers onder ons die hun Dome op het vensterbank hebben staan. Niet doen! Het enkele glas kan zorgen voor tocht en daar wordt niemand blij van. Mocht je de trotse eigenaar zijn van dubbelglas en een vensterbank, good for you! Maar heb je ook nog een verwarming onder je vensterbank hebben, haal dan ook je Dome daar weg. De warmte die dan van onder komt kunnen de plantjes uitdrogen.

En dan nog het licht. Dome’s houden van licht, zeker in de zonloze maanden van de winter. Je mag je Dome deze maanden extra draaien om ze maximaal van het licht te laten genieten. En mocht je het gevoel hebben dat ze het toch koud hebben en het is bijna kerst, zet ze dan gewoon een kerstmutsje op. Iedereen blij!

Recent Posts
Contact Us

Vragen over onze groene vrienden? Hieronder kun je een email naar ons sturen.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search